Perete Compozit – placari cu bond

Peretele compozit este alcatuit din panoul compozit (alucobond, etalbond, reynobond, jbond, exalcobond, naturalbond), format dintr-un miez netoxic de polietilena, incadrat de douafoi de aluminiu.

Materialul rezultat se caracterizeaza prinrigiditate, masa scazuta sirezistenta, putand fi prelucrat intr-o multitudine de forme.

Acestepanourisunt preferate in mediile cu conditii dificile, precumzonele urbane si industriale, unde poluarea este intensa, intretinerea si curatarea acestor suprafete fiind facila.

Avand si avantajul unei game mari denuantein care poate fi fabricat, panoul de tip compozit este utilizat pe scara larga laplacarile interioare si exterioare. Montarea panourilor se face rapid, acestea aplicandu-se direct pestructura metalica. Toate acestea fac caperetele compoziteste astazi solutia preferata in multe din creatiile arhitecturale moderne. Bondul se gaseste intr-o larga paleta de culori, se intretine usor si nu se impregneaza in timp cu impuritati, culoarea ramanand practic neschimbata in timp.placari cu bond, aluminiu compozit

Acest material (bond) consta intr-un panel compozit realizat din doua straturi exterioare de aluminiu cu grosime standard de 0,5 mm unite printr-un miez de polietilena de inalta densitate. Grosimea sandwich-ului rezultat poate fi de 3, 4 sau 6 mm, in functie de necesitatile specifice.

Produsul finit – caseta – se obtine prin prelucrarea tridimensionala a foilor de bond.

Casetele se imbina pe fatada intr-un caroiaj particular definit prin proiectul de arhitectura. Acestea sunt rigide, iar efectul de sandwich asigura amortizarea vibratiilor si nedeformarea lor.

Bond-ul se preteaza design-ului oricaror tipuri de constructii, cum ar fi: cladiri de birouri, mall-uri, banci, hoteluri, stadioane, pavilioane expozitionale, cladiri industriale, supermarket-uri, terminale pentru pasageri, puncte de taxare pe autostrazi, statii de benzina, tuneluri, panouri stradale si multe altele.