Perete Cortina

Peretii de tip cortina au devenit o tehnologie din ce in ce mai intrebuintata, pe masura ce fatadele din sticla si aluminiu sunt implementate in tot mai multe solutii arhitecturale actuale. Aceste structuri prezinta avantajul versatilitatii, putand fi aplicate in cazul planurilor verticale, al celor inclinate cu panta negativa sau pozitiva, si chiar folosite la acoperisuri, luminatoare sau cupole.

Exista mai multe tipuri de pereti cortina, dintre care cele mai uzuale sunt: cel clasic (cu profile care acopera vizibil sticla atat pe verticala, cat si pe orizontala), cel semi-structural (la care se observa doar un contur de aluminiu care rigidizeaza prinderea) si cel structural (in care de la exterior se vede numai sticla, aplicata pe profile din aluminiu cu un silicon special).

In cazul peretilor cortina structurali sau semi-structurali sunt vizibile numai sticla si garniturile inguste dintre ochiurile de sticla, dand impresia unui perete in intregime din sticla, cu un impact estetic deosebit. Dar aceste tipuri de perete cortina sunt si cele mai scumpe. Indiferent de tipul de perete cortina necesar, realizarea practica se transpune prin imbinarea unui caroiaj de montanti verticali cu traverse (rigle) orizontale.

Izolarea este realizata prin intermediul principiului camerelor de aer si a garniturilor cu piese de etansare in dreptul asamblarii traversei pe montant, iar evacuarea apei se realizeaza printr-un sistem de canale de drenaj prin piesele de strangere si piesele de acoperire orizontale.

Peretii cortina pot fi combinati cu placari de fatade din materiale compozite pe suport de aluminiu de tip bond(alucobond, etalbond, reynobond, jbond, exalcobond, naturalbond).

Acest tip de sistem este recomandat si datorita multiplelor sale avantaje:perete cortina1

~ proprietati termoizolante excelente
~ rezistenta sporita a anslamblului
~ suprafata vitrata mare
~ ofera o luminozitate naturala sporita
~ timp redus de executie a lucrarii
~ intretinere relativ ieftina si usoara
~ aspect avangardist