Servicii

Fatade ventilate

O modalitate practica, dar moderna, in mediul urban, o reprezinta personalizarea unei cladiri noi sau renovate, prin fatade ample, placate cu materiale compozite.

Avantajul acestor fatade rezulta din inglobarea de materiale usoare care nu solicita structura de rezistenta a cladirii, durabile si usor de intretinut. Exista diverse variante de realizare a unei fatade ventilate, dar in mod uzual se practica placarile de fatade cu casete din aluminiu compozit de tip bond, sticla, lemn, placaj ceramic, hpl, etc.

Finisajul fatadei este sustinut de o structura care se monteaza. In aceasta structura se fixeaza placile izolante, fixate prin sustinere directa sau cu ajutorul unor dibluri. Intre izolatia termica si placarea exterioara a fatadei trebuie sa existe un spatiu de aer pentru ventilare, cu grosimea de minim 20 mm.

Avantajele acestui tip de material sunt:
~ aspectul modern
~ usurinta in prelucrare, materialul putand fi debitat, curbat si indoit pentru a obtine diverse forme si dimensiuni
~ rigiditate mare in conditiile unei greutati reduse
~ rezistenta sporita la factorii de mediu (ploi, radiatii ultraviolete, noxe)
~ rezistenta omologata la foc conform cerintelor actuale.

 fatada1

Tamplarie Aluminiu

Profilele din aluminiu au o gama larga de intrebuintari, putand fi implementate atat in tamplaria pentru exterior, unde ofera o izolatie suplimentara, cat si in compartimentarea interioara, fiind folosite in elemente de tamplarie sau pereti despartitori.Tamplaria din aluminiu asigura o rezistenta crescuta la actiunea factorilor de mediu, factor ce prelungeste durata de viata a mecanismelor de inchideere si implicit a intregului sistem.Avantajele tamplariei de aluminiu:
~ diversitate de nuante si culori
~ nu este influentata de umiditate
~ rezistenta mecanica foarte mare
~ rezistenta maxima la agenti atmosferici
~ greutate specifica mica, manevrabilitate ridicata
~ buna elasticitate comparativ cu fierul sau lemnul
~ izolatie termica si acustica foarte buna
~ nu necesita intretinere, se spala foarte usor
~ aluminiu vopsit sau anodizat isi mentine aspectul neschimbat in timp
~ posibilitatea executarii tuturor variantelor de deschidere
~ posibilitatea executarii de spatii vitrate foarte mari
aluminiuu1

Tamplarie PVC

Acest tip de tamplarie cuprinde usi si ferestre produse din segmente de profil PVC sudate la colturi. Profilele PVC, la randul lor, sunt produse prin extrudarea (injectarea printr-o matrita) unei emulsii de PVC topit, care este instantaneu racita la iesire si apoi sunt taiate bare de dimensiuni standard. Sunt diferite tipuri de bare, cu mai multe sau mai putine camere interioare pentru toc sau pentru cercevea, pentru usi sau pentru fereste, etc.PVC-ul folosit la fabricarea profilelor se compune in principal din polimeri de clorura de vinil (PolyVinyl Chloride polymers) la care se adauga mai multi aditivi si stabilizatori pentru a deveni adecvat fabricarii tamplariei.Structura profilelor cu 4,5 si 6 camere izolatoare in combinatie cu geamul termoizolator LOW-E duce la obtinerea unei tamplarii moderne si fiabile, cu un coeficient de transfer termic redus, avand posibilitatea montarii de geam simplu, dublu sau triplu.Avantajele tamplariei de PVC:
~ izolare fonica foarte ridicata
~ izolare termica foarte buna
~ sistem de garnituri duble
~ durata de viata foarte mare
~ sisteme antiefractie foarte economica
~ exploatare usoara
~ reciclabila 100%
~ ecologica
~ tolerante mari la elementele de inchidere
~ culoare uniforma
~ fara disonante
pvc usa1

Structura metalica NOU!

Structurile metalice acopera o arie larga de aplicabilitate: case P+1+M, mansardari, compartimentari, constructii pozitionate in locuri greu accesibile, cabane, spatii comerciale, restaurante, moteluri, magazine, depozite, hale industriale, structuri separate pentru acoperisuri, balcoane, garaje sau alte anexe.Sistemul Zincat , fata de cel clasic, are urmatoarele avantaje:Fara sudura:
~ mai sigur la cutremure
~ montaj cu suruburiTabla zincata:
~ nu trebuie sa fie vopsita
~ nu necesita o intretinere riguroasa

Este demontabil 100%:
~ usor de montat/demontat
~ usor de transportat
~ usor de perforat in santier

Sistemul este usor:
~ necesita fundatii mai mici
~ solicitari seismice mai mici

struct zn1

Placari cu aluminiu compozit (bond)

Panoul compozit (alucobond, etalbond, reynobond, jbond, exalcobond, naturalbond) este format dintr-un miez netoxic de polietilena, incadrat de douafoi de aluminiu.Materialul rezultat se caracterizeaza prinrigiditate, masa scazuta sirezistenta, putand fi prelucrat intr-o multitudine de forme.Acestepanourisunt preferate in mediile cu conditii dificile, precumzonele urbane si industriale, unde poluarea este intensa, intretinerea si curatarea acestor suprafete fiind facila.Avand si avantajul unei game mari denuantein care poate fi fabricat, panoul de tip compozit este utilizat pe scara larga laplacarile interioare si exterioare. Montarea panourilor se face rapid, acestea aplicandu-se direct pestructura metalica. Toate acestea fac caperetele compoziteste astazi solutia preferata in multe din creatiile arhitecturale moderne. Bondul se gaseste intr-o larga paleta de culori, se intretine usor si nu se impregneaza in timp cu impuritati, culoarea ramanand practic neschimbata in timp.

Acest material (bond) consta intr-un panel compozit realizat din doua straturi exterioare de aluminiu cu grosime standard de 0,5 mm unite printr-un miez de polietilena de inalta densitate. Grosimea sandwich-ului rezultat poate fi de 3, 4 sau 6 mm, in functie de necesitatile specifice.

Produsul finit – caseta – se obtine prin prelucrarea tridimensionala a foilor de bond.

Casetele se imbina pe fatada intr-un caroiaj particular definit prin proiectul de arhitectura. Acestea sunt rigide, iar efectul de sandwich asigura amortizarea vibratiilor si nedeformarea lor.

Bond-ul se preteaza design-ului oricaror tipuri de constructii, cum ar fi: cladiri de birouri, mall-uri, banci, hoteluri, stadioane, pavilioane expozitionale, cladiri industriale, supermarket-uri, terminale pentru pasageri, puncte de taxare pe autostrazi, statii de benzina, tuneluri, panouri stradale si multe altele.

bond1

Perete cortina

Peretii de tip cortina au devenit o tehnologie din ce in ce mai intrebuintata, pe masura ce fatadele din sticla si aluminiu sunt implementate in tot mai multe solutii arhitecturale actuale. Aceste structuri prezinta avantajul versatilitatii, putand fi aplicate in cazul planurilor verticale, al celor inclinate cu panta negativa sau pozitiva, si chiar folosite la acoperisuri, luminatoare sau cupole.Exista mai multe tipuri de pereti cortina, dintre care cele mai uzuale sunt: cel clasic (cu profile care acopera vizibil sticla atat pe verticala, cat si pe orizontala), cel semi-structural (la care se observa doar un contur de aluminiu care rigidizeaza prinderea) si cel structural (in care de la exterior se vede numai sticla, aplicata pe profile din aluminiu cu un silicon special).In cazul peretilor cortina structurali sau semi-structurali sunt vizibile numai sticla si garniturile inguste dintre ochiurile de sticla, dand impresia unui perete in intregime din sticla, cu un impact estetic deosebit. Dar aceste tipuri de perete cortina sunt si cele mai scumpe. Indiferent de tipul de perete cortina necesar, realizarea practica se transpune prin imbinarea unui caroiaj de montanti verticali cu traverse (rigle) orizontale.Izolarea este realizata prin intermediul principiului camerelor de aer si a garniturilor cu piese de etansare in dreptul asamblarii traversei pe montant, iar evacuarea apei se realizeaza printr-un sistem de canale de drenaj prin piesele de strangere si piesele de acoperire orizontale.

Peretii cortina pot fi combinati cu placari de fatade din materiale compozite pe suport de aluminiu de tip bond (alucobond, etalbond, reynobond, jbond, exalcobond, naturalbond).

Acest tip de sistem este recomandat si datorita multiplelor sale avantaje:

~ proprietati termoizolante excelente
~ rezistenta sporita a anslamblului
~ suprafata vitrata mare
~ ofera o luminozitate naturala sporita
~ timp redus de executie a lucrarii
~ intretinere relativ ieftina si usoara
~ aspect avangardist

perete cortina1

Usi de garaj

Usile de garaj se afla de asemenea in gama de produse si servicii oferite de MAST Bacau. Comercializam si instalam usi de garaj tip rulou si sectionale pentru zonele rezidentiale, al caror sistem de deschidere poate fi manual (facilitat de un sistem de arcuri) sau automat, prin dispozitiv electric si telecomanda.Conturul usilor este izolat suplimentar, iar usile de garaj pot fi livrate intr-o gama larga de culori, la cerere.Sistemul de deschidere/inchidere al usilor este silentios, datorita rolelor pe care culiseaza, iar la alegere puteti opta pentru incastrarea de ferestre in usi. garaj1

Produse adiacente

Rulourile se monteaza in exteriorul ferestrei, putand lasa libera sau acoperi intreaga suprafata a ferestrei. Astfel, se asigura o protectie suplimentara impotriva soarelui, prafului si factorilor de mediu, oferind totodata intimitate completa in interiorul incaperii si o izolare fonica marita.Rulourile sunt realizate din PVC sau aluminiu, existand o gama diversa de mecanisme de actionare din puteti alege varianta cea mai comoda. Sistemele din aluminiu sunt umplute cu spuma poliuretanica, ce confera un plus deizolatie fonica. masaj_px
Jaluzelele verticale reprezinta o
solutie eleganta si accesibila pentru dozarea luminii intr-o incapere.
Executarea acestor ansamble se conformeaza perfect cerintelor
clientului, prin adaptarea dimensiunilor la nevoile sale individuale.Varietatea de modele si culori disponibile ofera de asemenea
posibilitatea personalizarii spatiului in care acestea sunt montate.Printre avantajele sistemelor de jaluzele se numara usurinta in
intretinere a acestora, precum si diversitatea mecanismelor de
actionare, de la cele manuale la dispozitivele electronice automatizate.
jaluzele1
Plase Tantari/plase insecte simple cu rama de aluminiu si plase tantari/plase insecte de tip rulou. plasa1
Sistemele de tip panel au grosimea de
24 mm si sunt utilizate in realizarea de usi, oferind izolatie termica
sporita. Firma MAST comercializeaza si instaleaza sisteme de tip panel
in diverse nuante de culori.Glafurileau un rol functional dar si decorativ in realizarea
ferestrelor. Sunt instalate cu scopul de a proteja fatadele imobilelor
de intemperii si potentialele infiltratii, asigurandu-se in acelasi timp
o retentie sporita a caldurii interioare. Glaful poate fi montat atat la
interior cat si la exterior, intr-o diversitate de forme sau culori,
pentru a completa cat mai bine designul spatiului dumneavoastra.
panel
Lemn plastifiat – compus din faina de lemn si
deseuri de mase plastice
Avantaje:- rezistenta la umiditate, radiatii ultraviolete, mucegaiuri, insecte,
variatii mari de temperatura- 15 ani fara a fi necesara vopsirea sau lacuirea- diverese culori si texturiAplicatii: mese, bancute, garduri, pardoseli, pontoane, terase, foisor.
LEMN PLASTIFIAT CULORI-500x500